3 gode tips inden du rejser på sommerferie

Hvert eneste år rejser tusindvis af danskere af sted på sommerferie. Nogen vælger at holde den i deres eget sommerhus, nogen vælger at leje et sommerhus eller besøge folk de kender og igen andre vælger at rejse ud i verden. For langt de fleste af dem der rejser til andre lande er det med henblik på at komme hen et sted hvor der er bedre garanti for sol og varmt badevand.

Er du i samme situation, så kommer her 5 gode råd inden du tager af sted.

Rejse Tips

1. Husk at tjekke dit pas

Man skulle måske ikke tro, at det var nødvendigt at tjekke sit pas, men hvert eneste år er der flere hundrede personer der opdager at de enten ikke kan finde deres pas eller at det er udløbet. Opdager man det i god nok tid, så er det ikke noget problem at få lavet et nyt, men for de fleste er det noget man opdager i sidste øjeblik og måske først når man er på vej ud af døren mod lufthavnen.

Er du heldig (og har tiden til det), så kan du måske få lavet et midlertidigt pas i lufthavnen, men du kan ikke regne med det. Alt afhængigt af det land du rejser til, så er det heller ikke sikkert at de accepterer midlertidige pas da disse er lavet på almindeligt papir.

2. Vaccinationer

Rejser du indenfor Europa er dette punkt normalt ikke relevant at undersøge nærmere omkring, men skal du til Sydamerika, Afrika, Mellemøsten eller Asien, så skal du ofte have en eller flere vaccinationer inden du tager af sted. I mange lande skal du vise din vaccinationsattest i lufthavnen når du lander og er den ikke i orden, så bliver du ikke lukket ind i landet. Det er simpelthen for surt at stå i en fremmed lufthavn efter en lang og trætte flyvetur og så få at vide, at man ikke kan blive lukket ind.

Det er dog ikke den eneste grund til at du skal vaccineres. Den anden grund er, at du kan blive smittet med nogle relativt kedelige sygdomme og kan ende med at få varige mén og i værste fald dø af det. Så kontakt din læge og hør om det er nødvendigt at blive vaccineret når man skal rejse til det sted hvor du har planlagt at holde din ferie.

3. Den rigtige kuffert

Hvordan man godt kan lide at rejse er meget forskelligt og derfor er dette råd måske ikke gældende for dig. Afhængigt at hvor man har tænkt sig at rejse hen, så har man brug for forskellige ting. Skal du et meget varmt sted, så kan det være at du kan nøjes med t-shirt, short, badetøj og lignende, men skal du til steder hvor det kan blive koldt om natten, så har du sikkert også brug for lange bukser og en trøje.

Afhængigt at hvad du skal have pakket, så er det vigtigt at have den rigtige kuffert. Nogle kufferter er i stof, mens andre er i hård plast. Uanset om du har den ene eller den anden type, så sørg for at holde dine værdigenstande og ting der ikke kan tåle at blive kastet med, i din håndbagage. Hvert eneste år er der historier om folk der har fået stjålet ting fra deres kufferter eller har haft kameraer og lignende der er gået i stykker fordi bagagefolkene har kastet med kufferterne.

Disse tre tips er naturligvis ikke udtømmende og der er mange andre ting man skal overveje inden man rejser af sted. Men vi håber at du kan bruge dem til at få en bedre og mere sikker rejser.